Snabbare Ipad nästa år

Ipad uppdateras i början av nästa år, och får en ny snabbare processor enligt en rapport från Digitimes. En ny version av Apple TV är också på gång enligt rapporten, som även upprepar ryktena om en CDMA-variant av Iphone.

Ipad kommer att uppdateras under första kvartalet 2011. Den nya versionen ska få en processor baserad på Cortex A9-design medan nuvarande modell har Apples A4-processor, som baseras på Cortex A8. Paddan ska också få 512MB minne, mot dagens 256MB. Vid sidan 9,7-tummaren ska det även lanseras en 7-tums modell. Den mindre modellen ska få samma upplösning som den större, 1024×768 pixlar, vilket betyder att pixeldensiteten ökar från 132 till 183 ppi. ”Retina”-skärmen i Iphone 4 har 326 ppi.

Apple sägs också jobba på en ny Apple TV, baserad på AMD:s Fusion-plattform. Den sägs sakna hårddisk och få ett interface baserat på IOS. Stöd för App Store, sociala nätverk och innehåll från nätet sägs vara nya grundstenar. Trolig introduktion tidigt nästa år.

Digitimes nämner också den ryktade CDMA-verisionen av Iphone, framförallt riktad till operatörerna Verizon i USA och kinesiska China Telecom. Enheten ska få en baksida av metall istället för glas, som Iphone 4 har. Antennen sägs vara integrerad i denna metallplatta, istället för i ramen. [Digitimes via Macrumors]