Nya Ipods, Iphone 5 och Ipad mini

Senast i september lanserar Apple tre uppdaterade eller nya Ipod-modeller, och senare kommer en ny, mindre version av Ipaden. Det spekuleras dessutom redan om en ny Iphone. Sajten Ilounge har sammanställt en rapport med rykten man tagit del av den senaste tiden, flera av dem från ”mycket trovärdiga” källor.

Apple har tre nya Ipod-modeller som kan vara redo för lansering redan under augusti, alternativt i september. Modellerna är den nya Ipod nano och Ipod touch, samt en tredje modell, lite höljd i dunkel. Denna skulle kunna vara en Ipod med en väldigt liten touchscreen (1,7 tum), som då kan ersätta dagens Ipod shuffle. Det har också ryktats om en 3-tums touchscreen (en halv tum mindre än den i dagens Ipod touch). Vilken modell denna skärm skulle platsa i har dock inte specificerats.

En 7-tums version av Ipad är i stort sett klar, och kan komma att annonseras senare i år eller i början av 2011. Det har tidigare pratats om att nya Ipad-modeller kommer att få en framåtvänd kamera för att vara kompatibla med Facetime, Apples videotelefoni.

Ny Iphone i januari

En ny Iphone skulle kunna lanseras så tidigt som i januari nästa år. Det skulle i så fall bryta Apples nuvarande uppdateringsrytm, med en ny modell varje sommar. En anledning till att en ny Iphone skulle lanseras så snabbt sägs vara problemen med antennen i Iphone 4, något som framförallt varit ett bekymmer i USA, då operatören AT&T:s nät är mycket känsligt för minsta lilla påverkan. Den nya modellen skulle också kunna vara en CDMA-version av Iphone, en modell som då skulle vara kompatibel med bland andra den amerikanska operatören Verizon.

Ilounge tar också upp Apples bumprar till Iphone 4. Enligt dem arbetar företaget på en billigare version av bumpern, tillverkad helt i silikon, som de ska skicka med varje Iphone efter september, när det nuvarande programmet med gratis bumprar och fodral upphör. Sajtens källor säger även att Apple övervägde att skicka en gratis bumper med alla nya Iphone 4, redan innan lanseringen. I slutändan valde man som bekant att skeppa modellen utan. Ilounge frågar sig om bumprarna från början var tänkta för att skydda glaset på telefonen eller antennen – och varför Apple utvecklade dem överhuvudtaget. [Via Ilounge]