Gratis bumper till Iphone-kunder

Apple gick pedagogiskt igenom hur antenner på smartphones fungerar, eller inte fungerar, vid dagens presskonferens. Därefter annonserade Steve Jobs att man kommer att dela ut gratis fodral till missnöjda Iphone-kunder.

Som vi tidigare rapporterat skyddar ett fodral, eller en så kallad bumper, Iphone 4:s antenn så att mottagningen inte påverkas när man håller i den. Därför har Apple bestämt sig för att dela ut sådana gratis till missnöjda Iphone 4-köpare. De som redan köpt ett fodral får pengarna tillbaka. Är man inte nöjd med detta erbjuder Apple öppet köp i 30 dagar om man skulle vilja lämna tillbaka mobilen.

Andra nyheter på presskonferensen var att man hittills har sålt 3 miljoner exemplar av Iphone 4 sedan introduktionen 24 juni. Den vita modellen av Iphone, som dragits med produktionsproblem, kommer att levereras i slutet av juli, men då endast i begränsad upplaga.

Lanseringsdatumet för Iphone 4 i Sverige, och 16 andra länder, blir 30 juli.

Uppdatering: Nu finns en video från presskonferensen tillgänglig på Apples sajt. Man har också publicerat en sida som förklarar hur antenner på smartphones fungerar.