Årets Iphone avslöjad?

Har Apple för en gångs skull misslyckats med att hemlighålla en Iphone, ända fram till Steve Jobs officiella presentation? Åtminstone verkar denna modell eller prototyp, som hittades på en barstol i Kalifornien, vara äkta vara.

Den upphittade mobilen var maskerad med ett skal för att se ut som en vanlig Iphone 3GS. När skalet kom av blottades dock något mycket annorlunda. Borta är den rundade formfaktorn, till förmån för raka linjer och mindre känsla av leksak. Den ”nya” Iphone-modellen ger en robustare känsla, och ser mer professionell ut.

Gizmodo har fått chans att känna på telefonen

• Iphone 4G har en framåtvänd kamera, för till exempel videochat.

• Den vanliga kameran på baksidan har en märkbart större lins, vilket betyder att den kan leverera bättre bilder.

• Kameran har fått en blixt.

• Man använder Micro-SIM istället för standard SIM, precis som Ipad 3G.

• Skärmen verkar vara förbättrad. Gizmodo kan inte säga om den har upplösningen 960×640 pixlar (som tidigare ryktats) då man endast har kunnat se ”Connect to Itunes”-bilden. Apple har antagligen spärrat modellen, så att man inte ska kunna göra något med telefonen.

• Det verkar finnas en extra mikrofon på telefonens topp (bredvid hörlursjacket) för att förbättra ljudupptagningen.

• Separata knappar för ljud upp/ner.

Telefonen har en glansig baksida av glas eller plast och 16 procent större batteri, vilket borde ge den längre driftstid. Ägare av nuvarande Iphone-modeller måste oftast ladda dem varje kväll efter en dags användande.

En utförlig genomgång av telefonen, och varför den inte är fejk, kan du läsa hos Gizmodo. Se även deras två Youtube-filmer nedan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=WgpSh9amaLU

httpvh://www.youtube.com/watch?v=D_T96MCov_w