Uppdaterad Iphone på gång?

Apple har en ny version av Iphone 4 i den sista testfasen före lansering, rapporterar Boy Genius Report (BGR) och hänvisar till en säker källa. Hårdvaran är helt färdig, och den sista trimningen av mjukvaran pågår.

Modellen har beteckningen Iphone 3,2 (den nuvarande kallas 3,1). De flesta antar att denna modell är den CDMA-Iphone, kompatibel med bland andra amerikanska Verizon, som länge har spekulerats om.

Den nya modellen ska dock ha plats för ett SIM-kort, precis som den vanliga GSM-modellen av Iphone 4, vilket inte behövs för en CDMA-mobil. Det finns, enligt BGR, tre möjliga scenarier för Iphone modell 3,2:

  • Detta är den ”mytomspunna” CDMA + GSM/HSPA-modell som kan användas i båda dessa mobilnät. Modellen kommer också att bjuda på en uppdaterad antenndesign för att råda bot på Iphone 4:s mottagningsproblem. En modell för alla nät över hela världen.
  • Modellen är en CDMA-telefon som har plats för ett SIM-kort för att klara av roaming i andra nät under utlandsresor. I så fall är det framförallt en mobil för USA och Kina, där de största CDMA-näten finns. BGR tar inte detta alternativ för troligt.
  • En sista möjlighet skulle vara att detta inte alls är en CDMA-modell, utan endast en uppdaterad version av Iphone 4 som löser problemen med mottagningen.

BGR:s källa har också information om Iphone 5. De nya modellen, som sannolikt kommer att presenteras sommaren 2011, befinner sig i testfasen ”EVT”, ”engineering verification test”.