Rädd om din Ipad? Här är lösningen

Grattis till din nya Ipad, men se upp! Lyckan kan bli kortvarig om någon lägger vantarna på din nya gosegris.

En Ipad är en barnlek att stjäla, då den enkelt kan slinka ner i en väska eller en (väldigt) stor jackficka. Utrymme för en affärsidé? Självklart, nu kommer ”Ipad Lock”.

Låset är en ganska stor och ful plastram som kapslar in dyrgripen. I ramen finns ett uttag för ett vanligt laptop-vajerlås. Försöker någon bryta loss plastramen från paddan ska även Ipaden gå sönder lovar Maclocks, som tillverkar ramen. Plastramen, med ansluten låsvajer, kommer säkert att avskräcka en och annan impulsiv tjuv, men garanterat kommer den ihärdige även att försöka bryta sönder ramen. Resultat – ledsen tjuv såväl som ledsen Ipad-ägare.

Att Ipad är stöldbegärlig vet vi. Minns den nyblivne Ipad-ägare som förlorade ett finger när någon ryckte till sig hans shoppingbag på väg hem från butiken. Frågan är dock hur kul det är att bura en så pass tilltalande design i en ganska ful ram?

Om du tycker att det är värt 40 dollar (ca 275 kronor) finns ”Ipad Lock” att köpa från och med nästa vecka. Låsvajer ingår inte i priset.