Mac App Store

Fyndpriser i nya Mac App Store

#tre

Lagom till julhandeln dyker den upp, Ipaden. Men modellen har redan över ett halvår på nacken, och snart kommer uppföljaren.

Ipad släpptes i USA i april i år, och har funnits på den europeiska marknaden sedan i somras. Sverige fick vänta till idag, även om de mest hugade spekulanterna redan har importerat på egen hand eller köpt genom inofficiella kanaler.

Med start vid midnatt kommer tyska elektronikjätten Mediamarkt att börja sälja Ipad i några av deras svenska varuhus.
”Ja den kommer att säljas i morgon, och jag har inget mer att tillägga”, säger Apples svenska presschef Petter Arnstedt till Metro.se.

Mediamarkt har ännu inte fått några priser från Apple, så vad en Ipad kommer att kosta i Sverige är fortfarande oklart. Om man går efter priserna i Tyskland, och tar hänsyn till den något högre svenska momsen, borde Ipaden kosta mellan 5 000 och 8 000 kronor beroende på modell.

Nästa generation snart här

Du som väntat på en Ipad gör dock kanske klokt i att vänta ytterligare några månader. Nästa generation väntar nämligen runt hörnet. Enligt samstämmiga rykten kommer Ipad 2 under första kvartalet 2011. Kanske så tidigt som i januari. Det man kan förvänta sig av denna modell är kamera för Facetime, bättre skärm, gyroskop och en lättare och mindre formfaktor. Det har även ryktats om en USB-port (troligen endast för laddning av Ipaden).

Enligt Metro kommer svenska mobiloperatörer som Tele2, Telenor, Tre och Telia att sälja abonnemang till 3G-modellerna av Ipad från och med imorgon.

Uppdatering: Priserna är som följer (hos Mediamarkt): Wifi 16GB: 4 690 kr, 32GB: 5 590 kr, 64GB: 6490 kr. 3G/Wifi 16GB: 5 790 kr, 32GB: 6 690 kr, 64GB: 7 590 kr.

Läs mer: DN.se, Expressen, Aftonbladet

5995 kronor för en olåst Iphone 4

 

Abonnemangspriser från Telia, Halebop, Tele2 och Tre

Från och med fredag kan du köpa en olåst Iphone direkt i butik i Sverige. 5995 kronor kommer 16GB-versionen av Iphone 4 att kosta. Du kan spara ett par hundralappar på att köpa telefonen utomlands.

Apple har valt ut några återförsäljare som kommer att sälja telefon rakt över disk, utan något abonnemang eller operatörslåsning. Vilka dessa återförsäljare är återstår dock att se. Iphone 4 kommer i två versioner, 16GB för 5 995 kr och 32GB för 6 995 kr. En 8GB-version av 3GS blir budgetmodellen för 4 995 kr. Uppdatering: Apple har nu tagit bort den svenska prisinformationen från sitt pressmeddelande.

Utomlands

Du kan också köpa Iphone 4 olåst i Storbritannien, Frankrike och Italien. Billigast blir det i det förstnämnda landet där 16GB kostar 499 pund (ca 5 700 kr med dagens kurs). I Frankrike lönar det sig knappt att köpa jämfört med Sverige. Där är priset för 16GB 629 euro, vilket bara blir ynka 30 kronor lägre än det svenska priset, med dagens eurokurs. I Italien är det till och med dyrare än i Sverige, 659 euro (ca 6 250 kr) för 16GB.

Även i Belgien brukar det gå att köpa olåsta Iphones, men där finns än så länge inte några priser presenterade. Vi uppdaterar denna sida när det dyker upp.

Abonnemang

Idag presenterade Telia och (teliaägda) Halebop sina priser med abonnemang. Där bjuds inte direkt på några överraskningar jämfört med tidigare.

Telias lägsta pris för 16GB-modellen är 229 kr i månaden (efter nyår höjs avgiften med 70 kr) med två års bindningstid. Då får du telefonen för 0 kr, och 1GB data per månad ingår.

Hos Halebop får du betala 229 kr i månaden (efter nyår höjs avgiften med 90 kr) för samma lur, också med två års bindning. Telefonen kostar 299 kr, och 3GB data per månad ingår.

Uppdatering: 3 har släppt sina priser. Det hela är dock mycket förvirrande då en prislista presenteras på deras webbsajt, medan en annan har skickats ut i ett pressmeddelande. Vilken som gäller återstår att se. Om den på webbsajten gäller kan du få en Iphone 4 (16GB) gratis om du tecknar dig för ett abonnemang som kostar 299 kr/mån i 2 år. Då ingår fri datatrafik. Vill man köpa telefonen kontant är priset för 16GB 6195 kr. Mot en kostnad om 350 kr kan operatörslåset tas bort (utan väntetid, verkar det som).

Uppdatering 2: Nu finns även Tele2:s priser tillgängliga. Billigast är abonnemanget Snackis Surf, där 1GB data ingår (undantaget VoIP-trafik). Betalar du 279 kr/mån i 2 år får du Iphone 4 (16GB) för 1 krona. Man kan också köpa Iphone med Comviq Kontant. 16GB kostar då 5899 kr, och kan låsas upp efter ett år mot en kostnad om 300 kr.

Uppdatering 3: Telenors lägsta pris är 569 kr/mån i två år. Iphone 4 16GB är då gratis.

 
Film.nu