Mac App Store

Fyndpriser i nya Mac App Store

#telenor

Lagom till julhandeln dyker den upp, Ipaden. Men modellen har redan över ett halvår på nacken, och snart kommer uppföljaren.

Ipad släpptes i USA i april i år, och har funnits på den europeiska marknaden sedan i somras. Sverige fick vänta till idag, även om de mest hugade spekulanterna redan har importerat på egen hand eller köpt genom inofficiella kanaler.

Med start vid midnatt kommer tyska elektronikjätten Mediamarkt att börja sälja Ipad i några av deras svenska varuhus.
”Ja den kommer att säljas i morgon, och jag har inget mer att tillägga”, säger Apples svenska presschef Petter Arnstedt till Metro.se.

Mediamarkt har ännu inte fått några priser från Apple, så vad en Ipad kommer att kosta i Sverige är fortfarande oklart. Om man går efter priserna i Tyskland, och tar hänsyn till den något högre svenska momsen, borde Ipaden kosta mellan 5 000 och 8 000 kronor beroende på modell.

Nästa generation snart här

Du som väntat på en Ipad gör dock kanske klokt i att vänta ytterligare några månader. Nästa generation väntar nämligen runt hörnet. Enligt samstämmiga rykten kommer Ipad 2 under första kvartalet 2011. Kanske så tidigt som i januari. Det man kan förvänta sig av denna modell är kamera för Facetime, bättre skärm, gyroskop och en lättare och mindre formfaktor. Det har även ryktats om en USB-port (troligen endast för laddning av Ipaden).

Enligt Metro kommer svenska mobiloperatörer som Tele2, Telenor, Tre och Telia att sälja abonnemang till 3G-modellerna av Ipad från och med imorgon.

Uppdatering: Priserna är som följer (hos Mediamarkt): Wifi 16GB: 4 690 kr, 32GB: 5 590 kr, 64GB: 6490 kr. 3G/Wifi 16GB: 5 790 kr, 32GB: 6 690 kr, 64GB: 7 590 kr.

Läs mer: DN.se, Expressen, Aftonbladet

Iphone 4 i Sverige på fredag

 

Apple bekräftar officiellt 30 juli som lanseringsdag • Vit Iphone i september

 

Det rådde kanske inte några tvivel om att Iphone 4 kommer till Sverige den 30 juli, men idag försvann de sista molnen på himlen när Apple bekräftade datumet i ett pressmeddelande.

Iphone 4 lanseras i Sverige 30 juli

Bara fyra dygn till lanseringen, men ännu har ingen av de fem svenska operatörerna som kommer att sälja Iphone 4 meddelat några priser – varken för själva telefonen eller för abonnemangen. Tele2, Telenor, Halebob och 3 bjuder endast på en fattig informationssida, där man kan prenumerera på nyheter om säljstart och priser.

Telia bjuder dock på lite mer information än de övriga. Man skriver i sin Iphoneblogg att den vita modellen kommer att finnas för leverans i början av september, medan Apple själva bara säger ”senare i år”. Telia berättar också om ett nytt abonnemang som kommer att erbjudas med Iphone 4; Telia Komplett för saftiga 699 kronor i månaden. Då ingår i och för sig (förmodligen) allt du kommer att göra med din Iphone.

 
Film.nu