Mac App Store

Fyndpriser i nya Mac App Store

#pc

Walt Mossberg intervjuar Apples vd Steve Jobs. Foto: Joi Ito/flickr

Lagom till julhandeln bjuder Wall Street Journals dataguru Walt Mossberg på en stor datorköparguide.

Att en bärbar PC kan vara betydligt billigare än en Macbook från Apple är ett känt faktum. Medan macarna kostar från 9 495 kronor och uppåt, kan man få en PC av hyfsad kvalitet för runt 5 000 kronor. Men priset är ju inte allt…

”Windows laptops är fortfarande dominerande. Men laptops från Apple är snygga och pålitliga, och startar mycket snabbare än Windows-maskiner, i mina tester. Dessutom får Apple höga betyg i undersökningar av kundsupport. Företagets senaste modeller, som de nya, lätta Macbook Air, har utomordentligt bra batteritid. Macar slipper också den stora majoriteten av skadlig mjukvara, har bättre multimedia-program och för en extra kostnad kan de köra Windows-program när det inte finns något motsvarande program för Mac”, skriver Walt Mossberg.

Läs mer: All Things Digital/WSJ

Traditionella datorer förlorar i försäljning inför den kommande julhandeln. Vd:n för Best Buy, USA:s största hemelektronikkedja, säger att Ipad äter upp så mycket som 50 procent av försäljningen av traditionella bärbara PC-datorer.

Flera rapporter de senaste månaderna har visat att Ipad kan ta andelar från försäljningen av bärbara datorer. Att det skulle vara i den storleksordning som Best Buy vittnar om trodde dock ingen. Företaget meddelade nyligen att man kommer att expandera Ipad-försäljningen till hela sitt nätverk av butiker, 1 100 enheter i USA.

Analytiker har funderat över huruvida Ipad-försäljningen påverkar Apples andra produkter negativt. Under det senaste kvartalet verkar så dock inte vara fallet. Då rapporterade Apple rekord för försäljningen av Mac-datorer med 3,47 miljoner enheter – samtidigt som man sålde 3,27 miljoner Ipad. [via Macrumors]

The Raw Apple

Mer om , ,

 
Film.nu