Mac App Store

Fyndpriser i nya Mac App Store

#itunes

The Beatles musik kan från och med idag köpas i Itunes Store. Foto: Bruce McBroom/Apple Corps Ltd/Apple Inc

Precis som ryktena sade finns The Beatles numer i Apples Itunes Store.

Bland annat finns ”The Beatles Box Set” i butiken, 256 låtar tillsammans med extramaterial som minidokumentärer och en video från bandets första USA-konsert. Boxen kostar 1 349 kronor. Ett album, till exempel ”A hard days night”, kostar 125 kronor. Vill du köpa enskilda spår är priset 12 kronor styck.

”Jag är särskilt glad över att inte längre behöva få frågor om när The Beatles ska komma till Itunes”, säger Ringo Starr i ett pressmeddelande. Även Paul McCartney sade sig vara ”riktigt glad” över att bandets låtar nu finns på Itunes.

”Det har varit en lång och slingrande väg för att komma hit. Tack vare The Beatles och [skivbolaget] EMI realiserar vi nu drömmen vi haft ändå sedan vi lanserade Itunes för tio år sedan”, säger Apples vd Steve Jobs.

Apple har dedikerat en speciell sida på deras sajt till The Beatles.

Steve Jobs, vd Apple. Montage: Media.nu (foto: Joi Ito/flickr).

Apple försöker stoppa Spotifys planerade USA-lansering. Gratislyssning via Spotify skulle underminera den digitala musikförsäljningen i USA, hävdar Apple, som själva äger den dominerande aktören Itunes Store.

Chefer på Apple har haft möten med höjdare inom musikindustrin, där de framförde tvivel över hur Spotifys affärsmodell någonsin skulle kunna generera betydande inkomster och vinster.

Trots misstron mot Spotify är Apple oroade över hur en fri musiktjänst kan påverka resten av marknaden. De menar att det är svårt att sälja något som någon annan ger bort gratis.

Introduktionen av Spotify i USA har redan dragit ut på tiden. Man har missat två planerade lanseringsdautm, då man fortfarande inte har nått överenskommelser med de stora amerikanska skivbolagen. I dagsläget hoppas företaget kunna dra igång sin musiktjänst mot slutet av året. [CNET via Macrumors]

Illustration: Media.nu

Ett par i den amerikanska delstaten North Carolina fick motsvarande 11,4 miljoner kronor av Apple för sitt hem.

Parets enplansvilla och tillhörande tomt om 4 000 kvadratmeter låg precis där Apple nu bygger sitt nya datacenter i staden Maiden. Huset var värderat till cirka 1,2 miljoner kronor, men Apple fick alltså punga ut med tio gånger så mycket för att få paret att flytta.

Donnie och Kathy Fulbright hade bott i huset i 34 år och hade först ingen lust att sälja när Apple kontaktade dem. De avvisade två bud från företaget, innan de till slut gick med på att sälja för 11,4 miljoner kronor (1,7 miljoner dollar). Huset och tomten hade de köpt för blygsamma 40 000 kronor en gång i tiden.

Med hjälp av pengarna från Apple har paret byggt en ny villa på nästan 400 kvadratmeter, med tillhörande tomt om nära 200 000 kvm. De kunde också lyxa till det med en jacuzzi i badrummet och en fiskdamm på tomten.

Apple spenderar totalt cirka 7 miljarder kronor på sitt nya datacenter, som ska underlätta hanteringen av de enorma datamängder som bland annat Itunes Store och Mobile Me genererar. [Via Bloomberg]

Itunes 10 är knappast någon revolutionär uppdatering. Största nyheten är det sociala musiknätverket ”Ping” – och att programmet har fått en ny ikon.

Många hade nog hoppats på att Apple skulle introducera en nätbaserad Itunes-tjänst, men så blev inte fallet. Motståndet ligger dock knappast hos Apple – som har investerat miljarder i en ny, gigantisk serveranläggning – utan hos musikindustrin som fortfarande vill bestämma hur du ska lyssna på din egen musik.

Istället får vi nöja oss med ”Ping”, Apples nya sociala nätverk, där man kan följa sina vänner och favoritartister för att se vad de lyssnar på eller har för sig för stunden. Artister kan till exempel lägga ut bilder och filmklipp från sina turnér, vänner kan skriva statusmeddeladen och du kan se vad de lyssnar på just nu. ”Ping” finns inte bara på datorn, utan även i alla Iphone och Ipod Touch.

Det blir även lättare att strömma innehåll från Itunes, såväl musik som bilder och video, till andra prylar i ditt hem. Högtalare och receivers från Bowers & Wilkins och Denon kommer att kunna ta emot signaler via Airplay, som är namnet på den (delvis) nya funktionen.

Itunes 10 går (snart) att hämta gratis hos Apple.

 

Apples nya TV-box, baserad på IOS likt Iphone och Ipad, kommer att kosta 99 dollar. Boxen får en egen sektion i App Store, säger ryktena.

Enligt rykten ska man kunna prenumerera på reklamfinansierat innehåll från olika TV-stationer och dela bilder och filmer från andra enheter via Mobile Me. En Ipad, Iphone eller Ipod Touch ska fungera som en jättelik, avancerad fjärrkontroll.

Rapporter säger också att Apple har kommit överens med News Corp, som bland annat driver TV-nätverket Fox, om att låta Apple TV-användare hyra episoder av deras TV-program för 99 cent. 48 timmar har man på sig att titta på avsnittet. Även CBS och Walt Disney, som äger ABC, ska vara med i diskussionerna.

Som vanligt gäller detta naturligtvis bara USA, men den som har ett amerikanskt Itunes-konto kommer troligen att kunna använda tjänsterna i Sverige. När de eventuellt lanseras.

 
Film.nu