Mac App Store

Fyndpriser i nya Mac App Store

#israel

Angry Birds möter Queen

 

...och fåglarna möter grisarna i israeliska fredssamtal

 

Angry Birds, det beroendeframkallande spelet till bland annat Iphone, lockar många kreatörer. Häromdagen kunde vi se fredsamtal på israeliska Kanal 2 och nu kommer en mashup på Queens ”We will rock you” och spelets signaturmelodi.

Som om det inte vore nog, har den 11 december utropats till Angry Birds-dagen och finska MTV3 rapporterar att en julversion av spelet är på gång inom kort. För er som är klara med Halloween-versionen…

Ta inte din Ipad till Israel

 

För stark wifi-signal • Stopp i tullen

 

De som reser till Israel med sin Ipad kommer att bli besvikna. Det blir nämligen stopp vid gränskontrollen. På Ben-Gurion-flygplatsen hade man fram till igår konfiskerat tio stycken Ipad.

Det israeliska kommunikationsdepartement säger att Ipadens trådlösa teknologi inte är kompatibel med landets standarder. Ipad, som hittills bara går att köpa i USA, använder amerikansk standard för trådlösa nätverk, medan Israel använder den europeiska standarden. Därför blir det stopp i tullen, skriver tidningen Haaretz.

En israel som igår reste hem från USA med en nyinköpt Ipad fick sin dyrgrip konfiskerad. Han blev ombedd att kontakta departementet för att få den tillbaka, men där blev beskedet nedslående: ”Det är förbjudet att ta Ipad:s till Israel, skicka tillbaka den till USA”. Under tiden ligger hans Ipad i tullens lager, och han blir debiterad för varje dag den är där, berättar han för Haaretz.

Uppdatering: Landet har nu lättat på restriktionerna och tillåter en (1) Ipad per inresande, enligt uppgifter vi fått.

 
Film.nu