Mac App Store

Fyndpriser i nya Mac App Store

#iphone 4

 

Har du lite tråkigt, men tillgång till en maskin som kan vakuum-förpacka mat? Varför inte packa in din Iphone 4 och se om den fungerar under vatten...

Läs hela berättelsen på Youtube.

Nu har försäljningsstarten för den eftertraktade vita modellen av Iphone 4 skjutits upp till våren 2011.

Lika sällsynt som en enhörning är den vita Iphonen. Den har ibland skymtats i det vilda, men för många blir den bara en hägring.

Idag ryktades det att modellen äntligen var på väg, ”white iphone” var ett av de populära ämnena på Twitter under eftermiddagen. Men nu grusas förhoppningarna igen. Apple meddelar att den vita modellen av Iphone 4 inte kommer att kunna köpas förrän våren 2011.

”Vi beklagar att vi återigen måste svika de kunder som väntar på en vit Iphone”, sade Apples taleskvinna Trudy Muller till nyhetsbyrån Reuters. Hon ville inte kommentera vad förseningen beror på. [Via Macrumors]

Idag introducerade Steve Jobs ”Facetime” för Mac, vilket knappast kommer som någon överraskning för den som har haft örat mot floden av Apple-rykten.

Med programmet, som finns att ladda ner som betaversion från Apple , kan man ringa videosamtal från en Mac till Iphone 4, Ipod Touch, eller till en annan Mac med webbkamera.

För att kunna ringa och ta emot samtal loggar du in med ditt Apple-ID, och väljer sedan en mailadress du vill använda för att bli nådd på. När någon sedan vill kontakta dig kommer alla dina Macar där du har Facetime installerat att ringa, och du kan välja att ta emot samtalet eller inte. Programmet Facetime behöver inte vara igång, utan startas automatiskt när någon ringer.

Enligt Apples vd finns det redan över 19 miljoner enheter som fungerar med Facetime ute bland användare.

Uppdaterad Iphone på gång?

 

Även Iphone 5 testas av Apple

Apple har en ny version av Iphone 4 i den sista testfasen före lansering, rapporterar Boy Genius Report (BGR) och hänvisar till en säker källa. Hårdvaran är helt färdig, och den sista trimningen av mjukvaran pågår.

Modellen har beteckningen Iphone 3,2 (den nuvarande kallas 3,1). De flesta antar att denna modell är den CDMA-Iphone, kompatibel med bland andra amerikanska Verizon, som länge har spekulerats om.

Den nya modellen ska dock ha plats för ett SIM-kort, precis som den vanliga GSM-modellen av Iphone 4, vilket inte behövs för en CDMA-mobil. Det finns, enligt BGR, tre möjliga scenarier för Iphone modell 3,2:

  • Detta är den ”mytomspunna” CDMA + GSM/HSPA-modell som kan användas i båda dessa mobilnät. Modellen kommer också att bjuda på en uppdaterad antenndesign för att råda bot på Iphone 4:s mottagningsproblem. En modell för alla nät över hela världen.
  • Modellen är en CDMA-telefon som har plats för ett SIM-kort för att klara av roaming i andra nät under utlandsresor. I så fall är det framförallt en mobil för USA och Kina, där de största CDMA-näten finns. BGR tar inte detta alternativ för troligt.
  • En sista möjlighet skulle vara att detta inte alls är en CDMA-modell, utan endast en uppdaterad version av Iphone 4 som löser problemen med mottagningen.

BGR:s källa har också information om Iphone 5. De nya modellen, som sannolikt kommer att presenteras sommaren 2011, befinner sig i testfasen ”EVT”, ”engineering verification test”.

 

Den senaste modellen av Iphone har 68 procent högre olycksfrekvens jämfört med sin föregångare.

Square Trade, ett företag som försäkrar elektronikprodukter, har jämfört olycksstatistiken för Iphone 4 och Iphone 3GS under de första månaderna efter köpet.

4,7 procent av Iphone 4-ägarna rapporterade en skada till företaget inom de första fyra månaderna, medan bara 2,8 procent av Iphone 3GS-ägarna rapporterade en skada under samma tidsperiod.

Krossat glas är den vanligaste skadan med 82 procent av alla garantianspråk för Iphone 4. [Via Macrumors]

 
Film.nu