Mac App Store

Fyndpriser i nya Mac App Store

#ios

 

Snart kan det bli möjligt att spela gamla Amiga-spel på Iphone eller Ipod Touch. Företaget Manomio, som även utvecklat en C64-emulator till Iphone, arbetar nu med en Amiga-motsvarighet.

Appen har ännu inte fått något releasedatum, men när den kommer kan man återuppliva minnen från spel som Xenon 2: Megablast, Shadow of the Beast och Defender of the Crown. Manomio arbetar fortfarande med rättighetsinnehavarna till spelen, så vilka som kommer att finnas tillgängliga när Amiga-emulatorn släpps återstår att se. [Via Touch Arcade]

Djay för Ipad. Bild från video

Nu kan du sköta musiken på festen med en Ipad. Den nya appen Djay gör din padda till fullfjädrad dj-anläggning.

Den nya app:en bjuder på ett virtuellt mixerbord med två skivspelare, som låter användaren scratcha och kontrollera andra funktioner med touchskärmen. All musik som finns i musikbiblioteket på Ipaden ska kunna användas i mixarna (enligt en användarrecension i App Store ska det dock vara problem med att använda egna mp3-filer, då appen påstår att de är DRM-skyddade).

Om du kopplar en splitter till hörlursutgången på Ipad kan man även dra nytta av förhandlyssning via hörlurar, samtidigt som musiken fortsätter att spelas i högtalarna.

Djay för Ipad utvecklas av det tyska företaget Algoriddim, som även står bakom det kritikerrosade Djay-programmet till Mac. Ipad-app:en drar nytta av nya ljudfunktioner som blev tillgängliga i och med IOS 4.2. Djay för Ipad kostar 149 kronor i App Store.

[Via Macrumors]

Rapport "hackar" en Iphone. Bild från video

Inte så lätt hacka Iphone

Det är lätt att hacka smartphones, rapporterade SVT ikväll. En Iphone användes för att ”spionera” på ägaren. Vad man inte berättade är att telefonen måste vara jailbreakad.

Kommentera här!

Extern länk
Allt om Mac
 
Ipad får tethering? Bild via 9to5mac.com

En svensk Ipad-användare har upptäckt att tethering kan vara på väg att göra entré på Ipad.

Den senaste betaversionen av IOS 4.2 bär på en hemlighet. Gömt inne i nätverksinställningarna finns en ny sektion – för internet tethering. Iphone hade ett liknande upplägg innan tethering fick ett ”officiellt” gränssnitt i telefonen.

Funktionen verkar bara vara tillgänglig i vissa länder, då den här gått att upptäcka i Sverige, på 3:s nät, medan den inte går att finna på en Ipad som använder AT&T-nätet i USA. [Via 9 to 5 Mac]

 

Google kommer att fortsätta vara standardsökmotor i Mac OS X och IOS-enheter som Iphone och Ipad. Det meddelade Googles vd Eric Schmidt i en intervju med Businessweek.

”Apple är ett företag som vi både samarbetar och konkurrerar med. Vi har ett ‘söktavtal’ med dem, nyligen förlängt, och vi gör allt möjligt med kartor och liknande”, sade Schmidt i intervjun.

Tidigare har det ryktats att Microsofts Bing skulle kunna bli standard i IOS. [Businessweek via Macrumors]

 
Film.nu